De mest populære IT-jobbene akkurat nå

%d0%be%d0%b0103Store selskaper som Google, Microsoft og Statoil er arbeidsplasser som nok ikke med det første blir mindre attraktiv. Google tilbyr ikke veldig mange arbeidsplasser i Norge, men her er det rom for å jobbe internasjonalt. Noe som kanskje kan komme som en overraskelse på mange, er den store veksten Forsvaret har hatt på dette området. Mange ser i dag på Forsvaret som en veldig bra arbeidsmulighet innen IT. Trainee-stillinger er svært populære blant IT-studenter, og den mest attraktive tilbyderen er Microsoft University (MSU). Det har i år vært en rekord i antall søkere til dette programmet med rundt 1000 søknader. For å lande slike jobber må du jobbe veldig hardt, for her er det mange om benet, og konkurransen er beintøff. Her må du skille deg ut fra mengden, du må vise at du er kreativ, innovativ og at du har en stor faglig kyndighet.

Velg riktig spesialitet

Dersom du vet akkurat hvor du vil jobbe tidlig i studiefasen, kan det være lurt å sette seg inn i hva stillingen og arbeidsplassen krever av deg, hvilke studier du bør ha, om du bare trenger en bachelorgrad, eller om du må ta en master. Kanskje vet du allerede akkurat hva du vil jobbe med, og ut i fra dette kan du finne ut hvilke studier du må ha og hvilke spesialiseringer du bør fordype deg i. IT er tross alt et veldig stort tema, med et hav av forskjellige underkategorier og spesialiseringer og ekspertområder. Ønsker du å jobbe med programvareutvikling, kan det være greit å satse på en utdanning som har dette som spesialområde. Dette gjelder også dersom du ønsker å bli spillutvikler, jobbe med animasjon og lignende. Ønsker du å jobbe med for eksempel animasjonsfilmer, kan du velge mellom flere studier, slik at du går ut med en ekspertise innen det feltet.

Rekruttering

%d0%be%d0%b0104Etterspørselen etter IT-eksperter er enormt stor. Dette betyr at det vil bli enklere å skaffe seg en jobb, kanskje ikke i de aller største selskapene, men om du heller vil jobbe deg oppover er dette en god nyhet for deg som student. For eksempel har ikke studiet IT-ledelse tatt opp studenter siden 2010 – noe som er urovekkende for bransjen selv. Studiet data/IT for helsepersonell på Høgskolen i Narvik ble lagt ned i 2004 på grunn av mangel på studenter. I og med at den digitale verdenen bare vokser, blir også behovet for eksperter og superbrukere mye større. Det er fortsatt en hel del studenter som studerer IT, men dessverre er ikke dette nok til å dekke gapet i arbeidsmarkedet. Behovet for IT-eksperter øker både i privat tjenestesektor, offentlig sektor samt i industrien.

Norges beste IT-jobber

Som tidligere nevnt, er det Google som ranker høyst på ønskelisten hos norske studenter. Får du en jobb i Google har du kommet langt. Denne plasseringen har Google hatt gjennom flere undersøkelser, og i flere år på rad. Høy lønn er en av grunnene til at dette er idealjobben for mange. Finn.no, Datatilsynet, Statoil, Microsoft, DNB, Telenor, Evry, Bekk Consulting og Kongsberg Gruppen er blant de mest attraktive arbeidsplassene i Norge. Forsvaret er også en idealjobb for mange, og dette kan nok skyldes deres oppfordringer og ønsker om å få flere jenter til å søke jobb der. I tillegg har Forsvaret vært rundt på skoler for å dele ut informasjon om en eventuell arbeidsplass hos dem.