Disse selskapene vil du jobbe for

Du er inn i din aller siste innspurt i IT-studiene dine. Om ikke lenge har du en bachelorgrad eller en mastergrad i lommen. Det er nå det er på tide å begynne å tenke på hva du skal gjøre når du er ferdig, det er nå du må begynne å skreddersy dine jobbsøknader, slik at du blir ekstra interessant for en arbeidsgiver. Du er kanskje også ekstra ambisiøs, og ønsker å jobbe for store og kjente selskaper som for eksempel Google, Apple eller Microsoft. Og det er helt riktig – man skal være ambisiøs, det er kun da man oppnår det man innerst inne drømmer om.

Google

%d0%be%d0%b0112Skal du lande en jobb hos Google, lønner det seg ikke bare å være smart og kunnskapsrik – her bør du gjøre en del undersøkelser på forhånd. Forfatteren William Poundstone har til og med skrevet en bok som heter “Er du smart nok til å jobbe for Google?” hvor han introduserer de forskjellige, og kanskje noe merkelige, intervjuspørsmålene du kan få dersom du lander et intervju hos denne giganten. Dette kommer av at Google ønsker å vite hvordan du resonnerer deg fram til et svar – så her kan det for eksempel være lurt å komme med et oppfølgingsspørsmål så du viser at du forstår spørsmålet. Om du jobber for Google, følger det mange fordeler. De har en ordning som kalles “20 percent time” der du får bruke 20 % av arbeidstiden til et prosjekt du selv har funnet på. Googles kontor i Norge er ganske lite, med under 40 arbeidsplasser, så her kan det være en utfordring å få jobb. Er du derimot ikke redd for å flytte til utlandet eller ikke har noen forpliktelser i Norge, kan du utvide søket ditt til et annet land der mulighetene kan være større. Etter å ha jobbet i Google i utlandet har du kanskje også en større sjanse til å få jobb hos Google i Norge.

Apple

%d0%be%d0%b0113Apple er kanskje heller ikke den letteste arbeidsplassen å komme inn på. Her nytter det ikke å komme med en litt forbedret utgave av sommerjobb-søknaden. På samme måte som studenter konkurrerer om å lande den beste jobben, konkurrerer også IT-selskapene om å ha de aller beste, mest kunnskapsrike og innovative ansatte – og her er det ingen tvil om at Apple stiller veldig sterkt. Ved flere undersøkelser stiller Apple meget sterkt som ønsket arbeidsgiver blant IT-spirer. Dette er ikke så rart, Apple er kanskje den teknologileverandøren som har påvirket markedet aller mest. Lanserer Apple en ny iPhone eller iPad, snakker alle om den nye utviklingen, enten den er dårlig eller bra. Det er ingen tvil om at denne industrikjempen har en stor påvirkningskraft – og å jobbe hos et så prestisjetungt selskap er nok en drøm for mange.

Microsoft og andre

%d0%be%d0%b0114Microsoft er også et av de selskapene som ranker høyt på listen over drømmejobber hos mange studenter. Dette er også et av de store og verdenskjente selskapene, og det å lande en jobb der kan virkelig gi deg store muligheter. Forsvarets Forskningsinstitutt har også vist seg å være en populær arbeidsplass blant IT-studenter. Telenor og StatoilHydro er også attraktive – og dette er store selskaper som åpner for store utviklingsmuligheter for deg og ferdighetene dine. De fleste bedrifter som har en funksjonell nettside, trenger noen som kan arbeide med utvikling og vedlikehold av systemer, så det er fullt mulig å sikte lavere og heller jobbe seg oppover også. Det er også kanskje en enklere måte å gjøre det på, da konkurransen om de virkelig store jobbene kan være beintøff.