Studere IT i USA

Ønsker du deg enda lengre bort fra Norge, og vil oppleve noe helt nytt mens du fordyper deg i IT-drømmen din, kan USA være noe for deg. USA har utrolig mye å by på når det kommer til det meste, og studier innen informasjonsteknikk er intet unntak. USA er ikke bare et stort land – det er også et land med store forskjeller både kulturmessig og klimamessig ut fra hvor i landet du befinner deg. Ønsker du deg for eksempel til varme og herlige California, finner du flere studier og universiteter som passer deg der. Trives du best i litt kaldere strøk, kan kanskje Michigan være noe for deg.

The Big Apple

%d0%be%d0%b0109New York er en drømmedestinasjon for mange, og det å tilbringe et studieår der, eller fem, er nok å foretrekke for mange studenter. Ved Pace University i New York kan du faktisk ta en bachelorgrad i informasjonssystemer. Her lærer du å designe og utvikle datasystemer, samt at du får utvikle en bred teknisk forståelse. Det er ingen hemmelighet at New York er en by spekket full av muligheter, og arbeidsmarkedet innen informasjonsteknologi er intet unntak. Gjør du unna en bachelor her, har du store sjanser til å knabbe til deg en praktikant- eller trainee-stilling. Du har også muligheten til å slenge på to år ekstra, slik at du til slutt sitter med en mastergrad. Med en mastergrad i lomma stiller du sterkt til å hjelpe internasjonale bedrifter med å vedlikeholde det økende behovet for informasjon- og dataekspertise. Går du for denne mastergraden, har du tre spesialiseringer du kan velge mellom: sikkerhets- og informasjonsgaranti, databasehåndtering og teknikk, og telecom-ledelse og teknikk. Etter en slik utdanning har du meget mange yrker du kan velge mellom.

Varmere strøk

%d0%be%d0%b0110Drømmer du om sol og varme, og samtidig storbyliv, kan du faktisk ta en master i informatikk ved University of San Fransisco. Her får du utviklet en bred bakgrunn innen informatikk, sentrale disipliner innen datavitenskap, programvareutvikling, og mye mer. Ved siden av masterstudiet kan du også få en praktikantstilling i den famøse Silicon Valley, som er kjent for sine høyteknologiske bedrifter. Dette kan være en fin inngangsbillett til arbeidslivet innen IT senere. Ønsker du deg til palmer og behagelig tilværelse i Florida, og kanskje få øye på en eksotisk alligator, kan du gjennom Schiller International University ta en mastergrad i Management of Information Technology i byen Largo. Dette masterprogrammet har blitt utviklet i den hensikt å oppdatere IT-studenter i profesjonell ledelse innen informasjonsteknologi. Det har også som hensikt å møte det store behovet for IT-ledelse på markedet. Med denne mastergraden stiller du sterkt til forskjellige lederstillinger innen ditt ekspertområde, så dersom du ønsker deg opp og frem er dette definitivt utdanningen for deg.

Kilroy

%d0%be%d0%b0111Du forbinder kanskje selskapet Kilroy med eksotiske reiser og ukelange turer med sekk på ryggen gjennom flere fjerne land. Men de tilbyr også mye mer enn det, faktisk kan Kilroy sammenlignes med en slags portal mellom oss og våre høyeste drømmer. De har en egen spesialitet som heter “Utdanning i utlandet”, og via dem får du flere forskjellige valgmuligheter. De samarbeider med flere universiteter i USA, og du kan studere IT-fag på blant andre California State University, Hawaii Pacific University, Michigan State University, San Diego State University, University of California Los Angeles og University of California San Diego. Du har altså mange valgmuligheter dersom du velger å bruke Kilroy som karrierehjelp.

Man kan rett og slett bare vinne på å studere IT i utlandet. Ikke bare får du erfaringer, opplevelser og minner som varer livet ut, men du blir også mye mer attraktiv på arbeidsmarkedet og skiller deg ut i et ellers dypt hav av andre søknader på din fremtidige arbeidsgivers skrivepult.